Få mere at vide om Blowerdoor Tests

Få mere at vide om Blowerdoor Tests

Blowerdoor-test er en fantastisk måde at finde potentielle utætheder i dit hjem på og skabe det mest energieffektive boligareal muligt. Blower Door-testen indebærer, at en yderdør fjernes og erstattes af et telt af lærred, hvori der er anbragt en blæser. Blæseren blæser derefter luft ind i huset, hvilket skaber et overtryk. Når dette er blevet etableret, bruges blæseren igen – men denne gang skaber den et undertryk i huset. Trykforskelle mellem disse to tilstande medfører, at luft både slipper ud og kommer ind gennem revner eller andre utætheder i husets indpakning i de forskellige faser af testen.

Hvad er blowerdoor-tests?

En blowerdoor-test er en fantastisk måde at finde potentielle utætheder i dit hjem på og skabe det mest energieffektive boligareal muligt. Blower Door-testen indebærer, at en yderdør fjernes og erstattes af et telt af lærred, hvori der er placeret en blæser. Blæseren blæser derefter luft ind i huset, hvilket skaber et overtryk. Når dette er blevet fastslået, bruges blæseren igen – men denne gang skaber den et undertryk i huset. Trykforskelle mellem disse to tilstande medfører, at luft både undslipper og trænger ind gennem revner eller andre utætheder i husets indpakning i løbet af de forskellige faser af testen.

Hvordan fungerer blowerdoor-tests?

En blower door-test er en fantastisk måde at finde potentielle utætheder i dit hjem på og skabe det mest energieffektive boligareal muligt. Blower Door-testen indebærer, at en yderdør fjernes og erstattes af et telt af lærred, hvori en blæser er placeret. Blæseren blæser derefter luft ind i huset, hvilket skaber et overtryk. Når dette er blevet fastslået, bruges blæseren igen – men denne gang skaber den et undertryk i huset. Trykforskelle mellem disse to tilstande medfører, at luft både undslipper og trænger ind gennem revner eller andre utætheder i husets indpakning i løbet af de forskellige faser af testen.

Hvorfor er det vigtigt at få en professionel til at udføre din test

En blower door-test er en fantastisk måde at finde potentielle utætheder i dit hjem på og skabe det mest energieffektive boligareal muligt. Blower Door-testen indebærer, at en yderdør fjernes og erstattes af et telt af lærred, hvori der er anbragt en blæser. Blæseren blæser derefter luft ind i huset, hvilket skaber et overtryk. Når dette er blevet fastslået, bruges blæseren igen – men denne gang skaber den et undertryk i huset. Trykforskelle mellem disse to tilstande medfører, at luft både undslipper og trænger ind gennem revner eller andre utætheder i husets indpakning i løbet af de forskellige faser af testen.