samarbejdspartnere vilkår presse kontakt
 
 
  forside køb videoer shop motorik nyheder spørgsmål og svar det siger andre om minimotion  
 
 

Undgå fladt baghoved


Sundhedsstyrelsen anbefaler at spædbørn sover på ryggen for at forebygge vuggedød. Da spædbørns kranier er bløde, har det den utilsigtede bivirkning at en del børn får skæve kranier, hvis de ligger med hovedet til samme side hele tiden. Nogle børn drejer slet ikke hovedet når de ligger på ryggen og får derfor et fladt baghoved.

Der er flere ting du kan være opmærksom på for at undgå at dit barn får skævt kranie eller fladt baghoved. Det vigtigt at du fra første dag er opmærksom på at lægge dit spædbarn til at sove med hovedet skiftevis til højre og venstre side, da kraniets knogler er bløde og meget påvirkelige for tryk og dermed kan resultere i skævt kranie eller fladt baghoved.

 

Undgå fladt baghoved ved at lægge dit barn på maven når det er vågent

Væn det nyfødte barn til at ligge på maven så meget som muligt når det er vågent for at undgå skævt kranie eller fladt baghoved. Og der følge mange andre fordele med, som fx:

  • Det styrker barnets muskler i nakke, skuldre og ryg
  • Det stimulerer dit barns naturlige motoriske udvikling, så det får nemmere ved at holde hovedet og lære at trille og senere krybe og kravle.
  • Det styrker armenes muskler

Gode råd til at få barnet til at ligge på maven og dermed undgå skævt kranie og fladt baghoved

  • Væn barnet til at ligge på maven fra første dag efter fødslen
  • Læg din hånd på barnets numse og hold barnets albuer inde imod kroppen. Så er det lettere for barnet at løfte hovedet
  • Lad barnet ligge på din mave, når I begge er vågne – barnet nyder kontakten og bliver motiveret for at løfte hovedet for at se på dig – kontakten med mor og far er den største motivationsfaktor for dit lille barn.
  • Lad barnet ligge på maven på fx puslebord eller seng. Sæt dig foran barnet i øjenhøjde og søg kontakt med øjne, smil og lyde
  • Læg dig ned på maven på gulvet overfor dit barn, snak med det, syng for det mm
  • Tril dit barn om på maven hver gang du har skiftet ble
  • Brug legetøj, spejle, lys og lyde så dit barn synes det er sjovt at være på maven

Med Minimotion legene får du inspiration til hvordan dit barn kan ligge på maven og dermed være med til at undgå skævt kranie og fladt baghoved.

Her kan du læse om BabySkies topmadras, som er udviklet af Karina Gyrst, og som er med til at modvirke skæve kranier og fladt baghoved.<< tilbage

 

tilmeld dig vores
gratis nyhedsbrev
 

minimotion.dk - odensevej 56 - 5800 nyborg - cvr. 32 48 80 80 - tlf. 40 99 49 49 - mail. rikke@minimotion.dk