samarbejdspartnere vilkår presse kontakt
 
 
  forside køb videoer shop motorik nyheder spørgsmål og svar det siger andre om minimotion  
 
 

Tips til samvær i weekend og ferie


Drop mobiltelefonen, tv'et og pc'en og slap af sammen med dine børn i weekenden og i ferien.

Der er ingen grund til at stille op med en masse aktiviteter i weekender og ferie. Ofte har børn (og voksne) bare lyst at være sammen og nyde hinanden.

Her finder du nogle forslag til hvordan du og din familien kan være sammen i weekenden og ferien og nyde hinandens nærvær.

Gå i skoven

Sneen er ved at være smeltet de fleste steder og selvom temperaturen stadig er omkring nul, så er forårsforbredelserne i skoven i fuld gang.

Find nogle bakker at gå op af og løbe ned ad.. ind ting i skovbunden. Erantis, vintergækker, blade, dyr, grene, kogler m.v. og meget meget mere.

Naturstyrelsens hjemmeside kan du finde naturoplevelser i nærheden af hvor du bor.

 

En tur på stranden

Uanset vejret er en tur på stranden dejligt. Når det blæser, når det regner, når solen skinner - alt slags vejr giver muligheder for en strandtur - bare beklædningen passer til.

På stranden er terrænet ujævnt og overfladerne er forskellige og giver gode muligheder for at få stimuleret motorikken og sanserne. Har du helt små børn kan du lægge/sætte dem i en slynge og tage dem med helt ned til vandet og lade dem indsnuse saltduften.

Find sten og skaller til at male på.

Naturstyrelsen har også information om strande i nærheden af hvor du bor

 

Hop i vandpytter

Det danske vejr byder ofte på regnvejr og vandpytter. Hop i gummistøvler og regntøj sammen med dit barn og hop rundt i vandpytterne og mudderet.Det er en god sanseoplevelse!

Om sommeren skal du smide sko og strømper og løbe barfodet gennem vandpytterne og mærke det kølige vand og mudder mellem tæerne.

Bag boller sammen

Efter en tur i skoven, på stranden eller i vandpytterne er det dejligt med lune nybagte boller. Lad børnene være med til at bage bollerne. De skal sidde på eller stå ved bordet og måle mel og vand af, slå æg ud, røre sammen og ælte godt igennem.

Børnene kan være med til at lave alle måltider. Lad dem smage på maden, røre ved den, kigge på den og være med til at bearbejde den.

Min grundopskrift på boller er:

 • 10 g. gær
 • 6 dl. koldt vand
 • Lidt salt
 • Kerner (alle slags), müsli, rosiner, nødder, tørrede abrikoser eller lignende efter eget valg
 • Grahamsmel
 • Hvedemel

Gæret opløses i vandet. Tilsæt salt og kerne (eller lign) og rør godt sammen. Tilsæt grahamsmel og hvedemel til dejen er godt klistret

Dæk skålen til og sæt den i køleskabet (kan holde sig mindst 4 dage).

Når bollerne skal bages former du bollerne med to skeer (da dejen er godt klistret). Stil bagepladen i ovnen og bag ved 200 grader.

Har du en god opskrift? Så send den til mig her

 

Læs en bog højt

At læse en bog sammen er en rigtig god hyggestund. Find en god håndfuld bøger og sæt jer i sofaen og læs sammen.

For de helt små børn synes jeg Kaj-bøgerne (af Mats Letén), Mette-bøgerne (af Mette Fauerby) og Jeppe-bøgerne (Barbro Lindgren) er rigtig gode.

For de lidt større børn (2-4 år) kan jeg anbefale Muldvarpen, der ville vide, hvem der havde lavet lort på dens hoved (af Werner Holzwarth), Halfdans ABC (af Halfdan Rasmussen) og Drengen, der kom hen hvor peberet gror (af Johannes Møllehave)

Hvad læser du med dit barn? Skriv til mig her

Byg en kravlebane

 Byg en kravlebane sammen med dine børn af det I har derhjemme:

Du skal bruge:

 • Luftmadras, alm. madras, puder/hynder, tung/stabil skammel eller puf, sækkestol, skamler/stole til tunnel, tæppe eller hvad I ellers har hjemme.

Sådan gør du:
Hvis dit barn er kommet godt i gang med at kravle kan I begynde at lave forhindringsbaner, hvor det udvikler sine kravlefærdigheder til at kravle på forskelligt underlag, kravle op og ned af møbler mm.

 • Lav en bane hjemme i stuen eller hvor I har plads.
 • I kan bruge en luftmadras, som ikke er alt for hårdt pumpet, en skummadras eller springmadras, hynder fra sofaen eller store puder man kan kravle henover, stole eller skamler, der stilles på række, så man kan kravle igennem en tunnel – læg evt. Et tæppe over, så tunnelen er lukket i siderne. En tung/stabil skammel eller ”puf” som barnet kravler op på og nedad igen. En sækkestol, der skal kravles henover.
 • Nogle børn vil have behov for lidt hjælp til nogle af forhindringerne, mens andre blot vil forsøge sig frem selv – begge dele er helt fint, og du skal blot give barnet den støtte det har behov for og opmuntre det til at forsøge sig og prøve mulighederne af.
 • Dette er en super aktivitet hvis man har flere børn eller mødes i mødregruppen, der kan sagtens være flere børn på banen samtidig.
 • For større børn kan de gå på forhindringerne i stedet, trille, hoppe eller slå kolbøtter på madrasserne mm.

Rigtig god fornøjelse og kærlig hilsen

Rikke Nørregård

 << tilbage

 

tilmeld dig vores
gratis nyhedsbrev
 

minimotion.dk - odensevej 56 - 5800 nyborg - cvr. 32 48 80 80 - tlf. 40 99 49 49 - mail. rikke@minimotion.dk